Vanliga frågor och svar

Vad är laser?

Laser ljuset har speciella egenskaper. Den viktigaste är att det är monokromt (ibland benämnt monokromatiskt) och koherent. Laserstrålen sprider nästan inte ut sig alls vilket en vanlig ljuskälla gör. laserljuset har exakt samma våglängd (frekvens), takt (kohorent) och består av en enda färgnyans. Genom att ändra frekvensen på laserljuset får man olika laserljus (färg) och kan därigenom behandla olika åkommor. Därför kan man inte behandla sig med en vanlig laserpenna då det inte är rätt styrka eller frekvens i denna.

Vad är IPL?

IPL är ett intensivt pulserande ljus som omvandlas till värme i huden (dermis). Genom detta kan man påverka olika strukturer i huden.

Finns det några risker med laser behandling?

Nej, inte om behandlingen utförs av utbildad personal och man använder adekvat utrustning.

Gör det ont?

Inte när man behandlar inflammatoriska tillstånd. Men när man bleker bort tatueringar, pigment och tar bort kärl och hår så känns det som en liten snärt i huden men det är väldigt snabbt övergående. För extra smärtkänsliga personer så har vi en bedövningssalva vi kan använda.

Hur många behandlingar behövs?

Det är helt beroende på vad man behandlar. Om du tittar på respektive behandling på hemsidan så har vi skrivit lite om antalet behandlingar som behövs i normalfallet för just den behandlingen.

Är ni utbildade?

Konsultation och behandling görs alltid av väl utbildad laserterapeut eller hudterapeut.

Vad kan behandlas med laser/IPL?

Med den laserutrustning vi har tillgänglig kan man behandla både smärta och inflammatoriska tillstånd. (Inklusive herpes och acne) Man kan även bleka tatueringar och pigment, ta bort oönskad hårväxt och kärl, både i ansiktet och på benen.

Har du frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss.